Vakantie Duitsland

Op vakantie naar Duitsland 

Een vakantie naar Duitsland is lekker dichtbij en gemakkelijk te bereiken. Waar welke regio kies je uit, want Duitsland is erg groot. Iedere regio in Duitsland heeft zijn eigen charme. Maar wat zijn de verschillen? Hieronder vind je verschillende regio’s in Duitsland uitgelegd. Boek je vakantie via een reisbureau Duitsland en ervaar ons buurland!

Moezel

In het zuidwesten van Duitsland ligt de Moezelstreek met als bekendste stad Trier. Hier vind je nog veel Romeinse overblijfselen. De Moezel is een streek die draait om wijnvelden, de Moezelrivier waarnaar de regio is vernoemd en interessante stadjes zoals Bernkastel Kues en Cochem waar je kennis maakt met het echte Duitsland.

Eifel

Lekker wandelen en fietsen in Duitsland? Dan is de Eifel een goede regio in Duitsland voor jou! Nationaal Park Eifel heeft een uitgebreid netwerk aan fiets- en wandelroutes. Leuk om in deze regio te bezoeken is Burg Eltz, een oud kasteel. Bovendien ben je vanuit de Eifel zo in Aken met een grote Dom.

Ruhrgebied

Het Ruhrgebied ligt erg dicht bij Nederland. Met de auto bereik je zo grote steden zoals Keulen en Düsseldorf. Verken in beide steden het historische centrum en in Keulen in het bijzonder de Dom. In het Ruhrgebied liggen ook veel attractieparken. Van jong tot oud, Moviepark Germany en Phantasialand is leuk voor een dagje uit!

Beieren

De regio Beieren ligt helemaal in het zuiden van Duitsland. Het ligt zelfs in de Duitse Alpen. Door de aanwezige bergen kun je er goed wintersporten. Daarvoor is de wintersportplaats Garmisch Partenkirchen een goede optie. Bezoek ook zeker München, één van de mooiste steden van Duitsland! 

Berlijn 

Berlijn is één van de meest favoriete steden in Europa voor een stedentrip. De stad kent een bijzondere mix tussen historische en moderne bezienswaardigheden. Bekijk de Brandenburger Tor en de Gedachtniskirche, ga lekker winkelen bij de Friedrichstrasse en de Kurfustendam én leer meer over de Tweede Wereldoorlog bij Checkpoint Charlie en de Berlijnse Muur. ’s Avonds kun je goed uitgaan in Berlijn, beleef het zelf!

Tip: Ontdek Berlijn op een uniek manier: huur een elektrische step.

Sauerland

Ben je een echte wintersportliefhebber? Zet dan je zinnen op de regio Sauerland. Dit is vanuit Nederland gezien de dichtstbijzijnde bestemming voor een wintersportvakantie. Winterberg is erg populair met haar pistes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *